perjantai 22. tammikuuta 2010

Pennuilla ikää vähän yli viikko!



Näin se vaan aika menee, että pennuille tuli ikää viikko ja vähän ylikin. Nyt odotellaan että viikonlopun aikana korvat ja silmät aukeavat, pikkuisen taisi jo jotain silmänraosta pilkistää kun katselin. Täällä meillä alkaakin sitten pikku hiljaa olla vipinää, kun pennut ensin opettelevat kävelemään ja sitten alkavat touhuamisen keskenään. Tuo kaikki on hyvin tärkeää ja arvokasta aikaa pikku pennuille, leikkiä ja peuhata pentusisarustensa kanssa. Vielä ei laumamme muut koirat ole saaneet tutustua pentuihin. Toki ainakin vanhemmat jo aavistavat mitä seillä on, koska kyllähän vaatteissamme hajua pennuista tulee. Hieman mietityttää mitä Beila ja barcco Vilja pennuista meinaa. Ne molemmat kun ovat jo isoja mutta niin pentumaisia aina välillä.

Suraava etappi on että pennuille aletaan antamaan myös muuta ruokaa. Luultavasti tuossa ensi viikon loppupuolella saavat ensimmäiset maistiaiset. Yleensä meillä pennut ovat alkaneet innolla syömään jo muutakin ruokaa vaikka emo imettääkin niitä. Pennut syövät alkuun yhden ruuan päivässä ja sitä lisätään niin, että 7-8 vkon ikäisenä syövät neljä ruokaa päivässä. Neljään ruokkaan siirtyminen riippuu tietysti riippuu siitä kuinka pitkälle emo jatkaa imettämistä. Meillä ovat nartut yleensä antaneet imeä vielä luovutuspäivänäkin:-)

Pentu 1, narttu
Pentu 2,uros
Pentu 3, uros
Pentu 4, narttu
Pentu 5, narttu
Pentu 6, narttu

Tässä muutama kuva pentujen tassuista siitä kuinka väri anturoissa alkaa muuttumaan vaaleanpunaisesta mustaksi. Jotkut anturat saataavat jäädä vaaleanpunaisiksi ja niisä on sitten kynsi mitä todennäköisemmin valkoinen ja mustassa anturassa musta. Toisilla näkyy myös tassuissa pientä mustaa pilkkua olevan tulossa, eli näin nämä stabinpennut muuttuvat koko ajan:-)





Viikko jo ikää!

2 kommenttia:

  1. Ihan muutamassa päivässä ovat pennut kasvaneet ja pyöristyneet!
    Kiva kun kohta aukeavat silmätkin ja saavat maistaa ihan oikeaa ruokaakin,Nam!

    VastaaPoista
  2. Niin todellakin ovat pyöristyneet ja kasvaneet ihan silmissä. Ihana katsella niiden opettelua nousta jaloilleen, ja voi että tuo pää painaa:-)

    VastaaPoista