keskiviikko 13. tammikuuta 2010

NEELAN JA BO´N PENNUT SYNTYNEET!


Neela synnytti tiistai 12.1. illan aikan kuusi pentua. Neljä tyttöä ja kaksi poikaa. Synnytys sujui hyvin ilman mitään ongelmia. Rankkaahan se tietysti Neelalle oli, koska se oli alkanut läähättelemään tiistain aamutunteina heti puolenyön jälkeen. Mukana apuna synnytyksessä oli Jenni ja Minna. Minnalle kiitos mukanaolosta ja avusta, sekä seurasta pitkän päivän aikana.

Ensimmäinen pentu narttu syntyi klo 19.00 ja painoi 340 g, toinen pentu oli uros; klo 19.31 ja painoi 360 g, kolmas pentu uros; klo 19.42 ja painoi 340 g, neljäs pentu narttu; klo 20.20 ja painoi 405 g, viides pentu narttu klo 20.52 ja painoi 300 g, kuudes pentu narttu klo 23,05 ja painoi 300 g. Kaikki pennut ovat mustavalkoisia. Viides tyttö ristittiin heti "pikkuneelaksi" koska on väritykseltään hyvin samanlainen kuin Neela.

Narttu 1

Uros 1

Uros 2

Narttu 2


Narttu 3


Narttu 4


Ensimmäinen pentu raivasi tietä muille tulokkaille. Neela jaksoi ponnistaa hyvin ja supistuksia tuli säännöllisesti. Toisen ja kolmannen pennun syntymäväli oli vain vajaa 10 minuuttia, joten meinasi tulla vähän kiire. Emme olleet ehtineet oikein saada kaikkia hoidettua toisen pennun syntymän jälkeen. Neljäs pentu pitikin sitten jo hieman väliä ja viides syntyi noin puolen tunnin päästä siitä. Näiden viiden pennun jälkeen Neela rauhoittui, jäi imettämään ja hoitamaan pentuja. Kokeilin sen massua ja minusta siellä tuntui vielä yksi pentu ihan selvästi, samoin tunsi Minna. Neela oli aika väsynyt ja lepäili. Annoin sille myös ruokaa jonka se söi hyvällä ruokahalulla. Ja sitten vähän yli kahden tunnin päästä alkoi supistella ja muutamma työnnöllä syntyi viimen kuudes pentu. Kello oli lähellä puoltayötä meidän mennessä iltapalalle ja kerratessa illan tapahtumia.

Minna ja Jenni menivät nukkumaan ja minä menin pentujen huoneeseen, jossa vietän nyt alkuun yöni. Neela oli vielä saatava käymään ulkona ja siihen se ei suostunut vapaaehtoisesti vaan kantamalla. Uni ei tullut vaikka väsyttikin. Aina kun kuului vikinää oli katsottava mitä siellä pentulaatikossa tapahtuu:-) No tulihan sitä muutama tunti nukuttua.

Tässä on myös kiva yhteensattuma pentujen isän Bo`n isä Lusten Joppe on myös syntynyt 12.1. ja täytti eilen viisi vuotta.

Kiitos kaikille ystäville ja tutuille myötäelmisestä ja Onnitteluista.

Kuvia syntymäpäivästä!

6 kommenttia:

  1. Ihan huippupäivä ja ilta ja yö! Kiitos Teille ja ihanalle Neelalle, joka oli niin reipas!! Kokemus on ikimuistoinen!!!!

    VastaaPoista
  2. Iso sylillinen Onnentoivotuksia pentujen syntymän johdosta täältä Iistä t.Tarja perh.

    VastaaPoista
  3. Suuren suuret onnittelut söpöistä pennuista. Kovan urakan Neela teki mutta tuloskin oli sen mukainen.
    Eli vielä kerran onnittelut.

    VastaaPoista
  4. Paljon Onnea uusille Staby kansalaisille ja ylpeälle äidille sekä tietysti isukille ja teille kaikille!

    VastaaPoista
  5. Onnittelut pikku koiravauvoista! Hirvittävän suloisia ovat! :)

    VastaaPoista
  6. Paljon onnea "kummitytön" pennuille! Mä oon ihan kateudesta vihreä Minnalle, kun sai olla mukana synnytyksessä! Oli varmasti aivan upea kokemus!

    VastaaPoista