perjantai 28. tammikuuta 2011

Pennut kasvavat!Pennuilla on ikää reilu viikko ja nyt odotellaan niiden korvien ja silmien aukeamista. Viimeistään alkuviikosta
näin tulee tapahtumaan. Muutosta on jo näkyvissä.

Lisäksi pennut ovat alkaneet harjoitella kävelemistä.
Jalat ovat vielä horjuvat ja pää painaa, mutta kyllä
vaan eteenpäin menevät. Kyllä koiranpennuilla kehitys on huimaa!Vaaleanpunaisiin anturoihin on tullut mustaa väriä. Jos antura jää vaaleanpunaiseksi niin todenäköisesti myös kynsi on vaalea. Mustassa anturassa on musta kynsi. Yhdessä tassussa voi siis olla sekä valkoisia että mustia kynsiä. Pilkkuja jalkoihin ei vielä ole havaittavissa, mutta piakkoin nekin tulevat.

Vielä pennut nukkuvat ja syövät, mutta kun silmät ja korvat avautuvat ne alkavat olemaan enemmän hereillä ja havainnoimaan ympäröivää maailmaa. Ja tietysti alkavat leikkimään keskenään ja opettelemaan olemaan koira. Kahden-kolmen viikon ikäisenä pennut saavat ensimmäisen matokuurinsa. Kolmannella viikolla aloitetaan myös muun ruuan syömisen harjoittelu pikkuhiljaa niin, että kun pennut meiltä lähtevät ne syövät neljä ateriaa päivässä. Mutta nyt vielä vähän aikaa emon maito on parasta:-)Emo huolehtii hyvin penntujen siisteydestä!Pennut tyytyväisenä ruokailun jälkeen!  

1 kommentti:

  1. Kertakaikkisen suloisia tapauksia. Onneksi päästään Sirua ja pieniä huomenna moikkaamaan :D

    VastaaPoista