maanantai 24. tammikuuta 2011

Sirun pentujen ensimmäinen viikkoNyt rupeaa ensimmäinen viikko pentujen elämässä olevan takana. Pentulaatikossa käy kova kuhina varsinkin silloin kun Siru tulee ulkoa takaisin. Sillä on kiire pentujensa luokse puhdistamaan niitä, ja tietysti sillon on koko pentue on käytävä läpi. Ja voi sitä kuhinaa ja vinkumista silloin, kun pennut aistivat emon lähellään.
Pentujen paino on noussut hyvin, kaikki ovat ylittäneet jo 500 g ja muutamat ovat kaksinkertaistaneet syntymäpainonsa. Se näkyy myös siinä, että nisällä rupeaa olemaan jo hieman ahdasta. Olenkin jaksotellut pentujen olemista nisällä, koska eihän kaikille samanaikaisesti nisää riitä. Mutta kun Siru haluaa kaikki herätellä samaan aikaan, niin voitte vain kuvitella sitä ruuhkaa nisällä ja "taistelua" ei vain parhaasta paikasta vaan nisästä yleensä:-)

Pennut ovat saaneet nyt kennelnimet. Vielä emme tiedä mikä pentu minkäkin nimen tulee saamaan. Sen tiedämme viimeisstään silloin kun kuuden viikon ikäisenä pennut sirutetaan ja käyvät muutenkin eläinlääkärin tarkastuksessa. Olemme Minnan ja Samin kanssa jo ennen pentujen syntymää miettineet pennuille eri nimivaihtoehtoja. Aiheeksi halusin talven kun tämä on sydäntalven pentue. Harvinaista kyllä tällä kertaa mietin myös suomen kielisiä nimiä, mutta kyllä nimet nyt kuitenkin englannin kielisiä on. Sähköpostit "lensivät" välillämme kun edhottelimme toisillemme kaikenlaista. Ja niinkuin yleensä ihmisille tulee eri nimistä eri asoita mieleen, ja näin nimiä hyvättiin. Sitten pidimme miettimistauon, kunnes pennut syntyivät. Nyt oli tosissaan ruvettava miettimään nimet valmiiksi rekisteröintiä varten. Ja mitä enemmän vaihtoehtoja ja miettimisaikaa on niin sitä hankalammaksi se menee. Edelleen aihe oli talvi tai siihen liittyvää. Minna laittoi minulle sitten eräänä päivänä viestin jossa oli minusta oikein sopiva nimi ja siinä se sitten oli! Näin ne sitten  vain loksahtaa kohdalleen.

Pentujen nimi koostuu tietysti ensin kennelnimestä Hazebad ja tämän jälkeen tulee Flying Dutch. Tämä jälkimmäinen viittaa pentujen isään Jelmeriin ja lentäenhän ne siemenet tänne Suomeen tuli:-)
Hazebad Flying Dutch on jokaisen pennun nimen alku jonka jälkeen tulee nimi. Ja tämä nimi viittaa talviaikaan joten se alkuperäinen teemakin on mukana.

Saammeko esitellä HAZEBAD FLYING DUTCH pentue viikon ikäisenä!

1 pentu uros

2 pentu narttu

3 pentu uros

4 pentu uros

5 pentu narttu

6 pentu uros

7 pentu uros

8 pentu narttu

9 pentu urosMUUTAMA UROSPENTU VIELÄ VAPAAN, KYSELLÄ VOI PUH. 044-5048966/ANNE

4 kommenttia:

 1. Paljon Onnea uusille ihanille Staby vauvoille ja vanhemmille sekä kasvattajalle!

  VastaaPoista
 2. En ole tainnu onniltella vielä upeesta pentueesta... tai jos olen niin, onnitellaan vielä kerran kaikkia tasapuolisesti. :)
  Toi Flying Dutch kertoo kaiken, loistava valinta. Jännityksellä jäädään odottamaan, mikä tulee olemaan se loppuosa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos onnitteluista! Nimien loppuosat tulevat kunhan pennun varaajat ne ensin valitsevat:-)

  VastaaPoista
 4. Hieno nimivalinta!Jänskättää jo nimien loppuosat.Miten osuva nimikin kun´isukkikin´lensi hollannista..
  Ja söpöjä pikku-vauvoja nuo Sirun pikkuiset!

  VastaaPoista