maanantai 31. elokuuta 2009

STABYHOUNKERHON HOUTSKÄR VIIKONLOPPULEIRI


Houtskarin lauttaa odottamassa


Lähdimme Iinan ja koirien Lunan, Neelan ja Beilan kanssa perjantaina puolenpäivän jälkeen ajelemaan kohti Houtskaria. Ajomatka sujui hyvin lautamatkat mukaan lukien. Viimeinen lauttaosuus Houtskarin lautta kestää noin puolisen tuntia. Kun tulimme lauttarantaan niin lähtevä lautta oli jo täynnä joten jouduimme odottamaan lauttarannassa tunnin seuraavaa kyytiä. Aika meni kuitenkin nopeasti ja saavuimme Houtskarin Kansanopistolle kuuden paikkeilla. Siellä olikin jo stabiporukkaa paikalla. Perjantaina yleensä vaan saavutaan paikanpäälle, majoittaudutaan sekä vietetään aikaa yhdessä. Kaikkiaan paikalle tuli sitten 19 stabia ja viisi erirotuista koiraa ja ihmisiä oli yli kolmekymmentä. Ylituomari Mauri Harju oli meillä kouluttajana koko viikonlopun.


Lauantaiaamu oli sateinen ja harmaa. Yöllä herätessä olin kuullut myös kovaakin sadetta. Positiivisella mielellä lähdimme aamupalalle ja sen jälkeen kuuntelemaan Maurin luentoa. Ja kuinka ollakkaan sen aikana sade lakkasi ja aurinko pilkisti esiin harmauden keskeltä. Lauantain ohjelmassa oli maanoutokoulutusta eläimellä. Ihmiset ja koirat pakkautuivat autoihin ja sitten suuntasimme kohti sovittua peltoa.
Mauri kertoi aluksi mitä teemme ja näytti omalla koirallaan kuinka se toimi linnun haussa. Ja hienostihan se kokenut koira homman hoiti.
Meidän koirista Luna ja Neela eivät suostuneet ottamaan kuollutta lintua suuhun ollenkaan. Pikku Beila oli intoa täynnä ja pienen ohjauksen jälkeen kantoi linnun emännälle hienosti. Vaikka Beila kantaa damia yms leluja ja tuo ne pyydettäessä, niin kyllä oli pienoinen ihmetys että se toimi oikean "kylmän" linnun kanssa.
Muutama koira hoiti homman tosi hienosti ja sitten oli niitä jotka eivät lintuun koskeneet ollenkaan. Kyllä ne menivät innokkaasti linnun luokse, mutta suuhun eivät suostuneet sitä ottamaan.
Tulimme onnistuneen päivän päätteeksi takaisin kansanopistolle jossa oli ruokailu. Ruokailun jälkeen oli vuorossa luento koiran elekielestä ja signaaleista. Saimme hyvää uutta tietoa sekä myös vahvistusa omiin näkemyksiimme koiristamme sekä niiden eleiden merkityksestä. Illalla oli jälleen yhdessäoloa ja koska päivä oli ollut aurinkoinen ja lämmin vietimme kaunista kesäiltaa mahtavan kauniin tähtitaivaan alla.

Sunnuntaina sitten aamupalan jälkeen menimme heti rantaan ja siellä kokeilimme koiriemme vesityötaipumuksia. Ja jälleen sama juttu; muutama koira suoriutui erittäin hienosti ja nyt osa niistä koirista jotka eivät pellolla olleet lintuun koskeneet hakivat linnun vedestä. Mutta oli myös niitä jotka eivät vieläkään lintuun koskeneet. Meidän Neela ei suostunut menemään veteen ollenkaan, ilmeisesti outo ja kivkkoinen ranta ei ollut mieleen. Luna meni tapansa mukaan innokkaana, mutta se nouti sitten loppujen lopuksi vain pallon. Vesinouto on Lunalla muuten hyvin hallussa kun vain linnun ottaisi suuhun. Beila ei osannut hakea lintua kaislikosta koska se ei nähnyt heittoa, vaan lintu oli jäänyt sinne edelliseltä yrittäjältä. Heitin sitten damin jonka se haki tapansa mukaan hienosti. Beilan koulutuksesta puuttuu vielä, että se lähtisi vasta käskystä noutamaan ja että tuodessa istuen luovuttaisi "saaliin" ohjaajalle. Kaislikossa olevan linnun noutoon tuli Sinikan Saya avuksi, joka nouti linnun. Siitäpä Beila sitten innostui ja heittelin sille itse lintua. Joka kerta sen jälkeen Beila toi linnun hienosti rantaan.Yhteenvetona viikonlopusta jäi mahtavan hieno porukka ja tietysti Manun koulutus sekä maa- että vesinouto. Tuli paljon uutta tietoa ja pohdiskeltavaa miten jatkaa esim Beilan kanssa joka toimii pentuiästä huolimatta ihan mallikkaasti.
Beitske Foske fan´t Tsjerkeriede "Beila" 5 1/2 kk

2 kommenttia:

  1. Niin olen kyllä sitä mieltä, että Beilan kanssa olisi aivan mahtavaa jatkaa treenaamista. On aika uskomaton pakkaus ja meitä kiinnostaisi joskus Beilan pentu, jos kaikki menee hyvin. Voimmeko jättää varauksen näin hyvissä ajoin? On vaan niin mahtava kakara.Ja hallitsee myös kaivuuhommat....eikä nirsoile ruoan kanssa.(jaksamme kyllä odottaa pari, kolme vuotta)

    VastaaPoista
  2. Niinpä niin, kyllä siinä Beilassa tuntuu olevan potentiaalia. Nyt kun vaan saisi itse oppia kouluttaa sitä eteenpäin. Kyllä suunnitelmissa on mennä ainakin vesityökokeeseen ja katsotaan sitten miten on rohkeneeko mennä sitten ensi vuoden syksynä Junkkariin. Kyllä nämä kaksi jo vesityökokeessa käynyttä sai muihinkin vähän puhtia yrittää:-)
    Kyllä pentuvarauksia otetaan vastaan, vaikka aikaistahan se vielä on kunhan nyt näkee minkälainen stabineitonen siitä veilä kasvaa!

    VastaaPoista