tiistai 18. elokuuta 2009

JOENSUU ELO-KARELIA 15-16.8.

Perjantaina joukko stabilaisia suuntasi autojensa nokat kohti Joensuuta Elo-Karelian koiranäyttelyihin. Siellä olisi lautantaina kansallinen koiranäyttely ja sunnuntaina kansainvälinen koiranäyttely. Suurin osa autokunnista lähti jo puolenpäivän aikaa ajelemaan Joensuuta kohti. Meidän porukka pääsi lähtemään Maakeskestä vasta vähän ennen kuutta illalla. Matka sujui kaikin puolin hyvin. Autossa oli mukana meidän stabit Fiia ja Neela jotka osallistuisivat näyttelyyn ja Luca ja pikku Beila jotka olisivat turisteina mukan. Lisäksi oli vielä bracco Vilja Jennin kanssa. Kawan olin vienyt hoitoon Dustyn perheen luokse jo päivällä.

Saavuimme noin yhdentoista aikaan perille Liperiin jossa oli meidän koko porukalle mökki vuokrattuna. Siellä olivat perillä jo muu porukka: Ville Stigun, Kaijan ja Simon kanssa. Ragna emäntänsä Katin kanssa, Leya emäntänsä Tinan kanssa, Olda Tertun ja Harryn kanssa, sekä Luna ja Iina. Joten samassa mökissä oli siis ihmisiä 11 ja koiria 10. Voitte vain kuvitella sitä tunnelmaa:-) Ilta tai oikeastaan yö vietettiin kuulumisia vaihdellen ja sitten nukkumaan koska lauantaina kehä oli stabeilla aamupäivällä.

Lauantai aamu oli aurinkoinen ja lupasi meille hyvää säätä. Koirat kirmailivat pihalla ja uimaankin olisi tehnyt mieli ja taisi sinne Fiia ja Vilja pulahtaa, kun eivät voineet vastustaa kiusausta. Sitten koko konkkaronkka lastautui autoihinsa ja matka kohti Joensuuta ja näyttelyä alkoi. Näyttelypaikalla pystytimme teltan joka suojasi koiria ja ihmisiä auringolta. Stabeilla ja bracco italiaanoilla oli tuomarinmuutoksen takia tuomarina Vilmos Kardos Unkarista. Ensin meni kehään bracco Heinäaron Anima Mia "Vilja" joka sai hienosti ERIN ja SERTin ja oli myös JUN-ROP.
Sitten olikin heti vuorossa stabit ja stabiuros Hazebad Astroboydewille "Ville". Ville sai hienosti ERIN. Sitten vuorossa kaksi JUN narttua Aspi ja Ragna Rosebud fan Fryske Komof "Ragna". Aspi sai ERIN ja Ragna EH. Seuraavaksi oli vuorossa AVO nartut Hazebad Magnetic Yaya "Leya", Häromis Overseas Beauty of Bram "Fiia", Hazebad Dainty Gia "Olda", Hazebad Aprilla Felity "Luna" ja Hollanské Nije Fenna "Neela" jotka sijoittuivat tässä järjestyksessä. Rotunsa paras kilpailussa Ville oli ROP ja sai myös SERTin ja JUN narttu Aspi oli VSP saaden myös SERTin ja ollen JUN-ROP. Kasvattajaryhmässä saimme KP:n!

Lauantain oli sään puolesta erittäin hieno ja aurinkoinen. Lauantaina Ville meni ryhmäkehään jossa ei tullut sijoitusta. Vilja ja Aspi menivät Royal Canin Junior-kilpailuun. Vilja pääsi ensimmäisessä karsinnassa mukaan, mutta sitten ei kuitenkaan tullut sijoitusta. Kasvattajaryhmäkin esittäytyi.

Meidän etelästä tulleiden lisäksi näyttelyssä oli siis Aspi joka asuu Joensuussa. Aspin emäntä Leena oli kutsunut meidät, siis koko porukan luokseen kahville. Kehien päätyttyä suuntasimme automme kohti Aspin kotia. Siellä Leena oli laittanut meille maukkaat syötävät ja juotavat. Olimme pihalla jossa koirat saivat juosta vapaana ja keskustelimme tietysti mistäs muusta kuin koirista. Ja niin siinä kävi, että kun me ihmiset juteltiin niin meidän pikku Beila kunnostautui oikein vieraissa. Löysin sen kahvipöydästä syömästä munavoita, jotka Leena oli meille valmistanut. Etutassut ylettyivät hyvin pöydän reunalle ja niin menivät herkulliset munavoit "parempiin suihin". Se taisi palkita itse itsensä kun oli koko päivän joutunut olemaan vain turustina näyttelyssä. Kiitos paljon Leenalle vieraanvarausuudesta ja oli mukava poiketa kahvihetkelle. Sitten autojen nokat kohti Liperiä ja mökkiä jossa odotti ruoka ja sauna. Ja niin oli ensimmäinen näyttelypäivä takanapäin ja kaikilla oli erittäin hyvä mieli onnistuneesta näyttelypäivästä. Sekä tulosten, että sään puolesta.

























































Kuvissa koirat molempien päivien näyttelyssä. Ensin lauantain kuva ja sitten sunnuntain. Viljasta on kuva sunnuntain kehästä ja isosta kehässä olleesta Royal Cani Junior kilpailusta, jossa se oli juuri päässty jatkoon. Kaksi viimeistä kuvaa ovat turistikoiramme Beitske Foske fant Tsjerkeriede "Beila" vasemmalla ja Cassidy V.D. Maarheezs Hof "Luca".


Sunnuntaina sää oli aamusta aurinkoinen, mutta aika kolea. Vaatteita piti ottaa tarpeeksi mukaan sekä myös sadevaatteet. Jenni, Iina sekä koirat Vilja ja Luna menivät jo aamusta näyttelypaikalle koska Viljan kehäaika oli aamusta ja stabeilla vasta iltapäivällä. Valitettavasti Vilja ei suostunut tuomarin (Tapio Eerola) kanssa yhteistyöhön, ja se ei antanut tuomarin koskea itseään ollenkaan. Tästä syystä tuomari antoi Viljalle T. Jotenkin EVA olisi ollut ymmärrettävämpi tässä tapauksessa.
Siten me loppu stabiporukka saavuimme näyttelypaikalle puolenpäivän jälkeen. Sunnuntaina stabeilla oli tuomarina Jukka Kuusisto. Teltta vaihdettiin toisen kehän viereen ja kyllä se olikin nyt tarpeellinen, kun vähän ennen kehän alkua alkoi tiputtelemaan vettä. Kun oli stabien vuoro mennä kehään sitä sitten tulikin jo ihan kunnolla.
Ville sai EH. Nartuista Leya, Olda, Aspi ja Fiia saivat ERIN. Luna, Neela EH ja Ragna H, tässä järjestyksessä. Leya oli siis ROP saaden myös SERT, CACIB. Olda sai VARA-CACIB ja Aspi VARA-SERT ja ollen ROP-JUN. Leyalle ei sijoitusta
RYP kehässä ja Aspi ei mennyt junnukehään ollenkaan huonon sään ja Aspin esittäjän Jennin kotiinlähdön vuoksi.

Kasvattajaryhmässä saimme KP:n!
































Osa porukasta lähti kotiin siis sunnuntaina koska työpäivä kutsui maanantaina. Me loput jäimme vielä yhdeksi yöksi Liperin mökille. Ilta meni rattoisasti hyvässä seurassa. Maanantaina lähdimme porukalla kotia kohti ennen puolta päivää. Teimme pari pysähdystä matka varrella ja sitten tiemme erosivat Kuortin jälkeen jossa söimme päivällisen. Miedän auto ajoi Maakeskeen ja nyt oli Tina ja Leya meidän kyydissä. Sinne jätettiin kotiin Jussi ja koirat ja Tinan ja Leyan kanssa lähdimme hetimiten ajamaan kohti Järvenpäätä jossa Tinan auto oli. Tina ja Leya lähti kohti Turkua ja minä hain vielä Kawan Dustyn luota hoidosta. Siellä oli heillä mennyt hyvin ja toivottivat Kawan koska vaan uudestaan hoitoon. Tämä olikin ensimmäinen kerta kun pitkästä aikaa vein koirani niille viraaseen hoitoon. Mutta hyvähän se on nähdä, että ovat todella sopeutuvaisia. Sitten vielä ajoimme Maakeskeen jonne saavuimme Kawan kanssa puolen yön paikkeilla.

Erittäin mukava reissu mahtavassa seurassa tuli taas tehtyä ja nyt jäämme innolla odottamaan parin viikon päästä olevaa Houtskar viikonloppuna stabileirin merkeissä. Mutta sitä ennen käymme vielä Viljan, Sirun ja Baakon kanssa pyörätämässä Heinolan näyttelyssä seuraavana viikonloppuna.

1 kommentti:

  1. No kylläpäs teillä oli mahtavan kuuloinen reissu!! Ihanaa, kun on mahtava porukka :) Jään odottamaan seuraavia näyttelymatkoja innolla!!

    VastaaPoista