maanantai 31. elokuuta 2009

ENSIMMÄINEN VESITYÖKOE

Sijoitusnarttumme Hazebad Lollypop Beau "Siru" suoritti hienosti vesityökokeen sunnuntaina Kärkölässä. Siru on toinen stabyhoun joka on vesityön suorittanut. Mukana oli ollut myös Sirun veli Baako.

PALJON ONNEA SIRUN HIENOSTA KOESUORITUKSESTA.

Tässä Sirun omistajan kertomana Siru ja Baako vesityökokeessa:

"Tänään kävimme kaisan ja Baakon kanssa Lahden lähellä Kärkölässä, Kanta-Hämeen Kanakoirakerho ry:n järjestämässä vesityökokeessa. Ylituomarina toimi Eerola Seppo.

Matkaan lähdettiin hieman myöhässä ja kun navigaattori sekoili ja johdatti matkaseurueen Kärkölän metsien pikkuteille tunnelma oli jo hetkittäin melko tiivis. Mutta loppujen lopuksi pääsimme perille.

Koe järjestettiin mökillä, jossa oli oma lampi. Paikalla oli 11 nuortenluokan osallistujaa ja muistaaksemme 19 avoluokkasta. Stabyhounit herättivät positiivista huomiota ja meitä kehuttiinkin kovasti osallistumisesta, Ylituomarikaan ei ollut ikinä ollut Stabyjen kanssa tekemisissä ja oli myöskin innoissaan mukanaolostamme.

Lähdöt suoritettiin arvotussa järjestyksessä. Sirun kanssa olimme 8:sia ja Baako 10:siä. Sirun toiminta ei juurikaan jännittänyt, lähinnä vain toivoin, että edes tämän kerran Siru malttaisi odottaa lähdössä ja toisi damin käteen. Kaisa sitten hermoili meidänkin puolesta Baakon suoritusta.


Siru oli suorituspaikalle mennessä intoa täynnä ja olikin aika ihme, että istahti kuitenkin sivulle. Kun heitin damin, Siru ampaisi matkaan tuomarin luvasta. Damin haku sujui reippaasti, mutta rannelle tullessaan Siru tiputti sen maahan ja lähti haahuilemaan takaisin vettä kohden. Kutsuin Sirun takaisin ja se sukelsi pantaan. Ihan kelpo suoritus kuitenkin.

Baako ei vuorollaan suostunut lähtemään damin perään, joten saaliiksi jäi hieno 0 pistettä, mutta kokemus oli kiva sekä Kaisalle, että Baakolle. Palkinnoksi Siru sai hakea Baakonkin Damin ja oli hyvin tyytyväinen uudesta pulahduksestaan.

Itse tapahtuma oli tosi kiva ja kaikki olivat rennolla asenteella, eikä 8 euron kustannuskaan ole paha näyttelyihin verrattaessa. Ylituomari Eerola oli ihan mahtava. Antoi koiralle kunnolla aikaa aloittaa kokeen ja ohjasti sujuvasti toimintaa.

Sirun tulos:
Veteenmenohalukkuus joka oli 5 eli erinomainen
Kantaminen joka oli 1 eli pudottelee
Pureskelu joka oli 5 eli ei pure

Luovutusta ei voitu arvostella, koska pudotti damin rannalle (arvostelussakin tästä maininta)

Vesityö 2 x 3 = 6 pistettä

Kannattaa mennä kokeilemaan.

Terveisin, Sami ja Siru"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti