sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Turun KV näyttely 28.11.

Turkuun suuntasi lauantai aamuna yhteensä seitsemän Hazebadin jälkeläistä ja Beila sekä Vilja. Yhteensä stabeja oli Turussa 12.
Aamulla pimeydessä ja vesisateessa lähdin ajamaan Beilan kanssa ensin Hyvinkäälle. Hyvinkäältä tuli kyytiin tietysti Jenni ja Vilja ja saimme myös mukavaksi matkaseuraksi Tertun sekä Oldan. Matkamme sujui tällä kertaa kommelluksitta. Oli pitkästa aikaa tosi mukava nähdä näin paljon stabeja ja erityisen mukava tavata ihanat stabi-ihmiset:-)

Pian sitten olikin braccojen vuoro mennä kehään. Braccoja oli neljä ja Vilja vielä JUN luokassa. Tyttö esiintyi nyt hyvin ja sai EH hienolla arvostelulla.
Muita rotuja oli sitten välissä ennen stabeja. Seurasimme keskusteluiden lomassa myös tuomarin toimintaa kehässä. Tuomarina oli sekä stabeilla että bracoilla Ann Calström Ruotisista. Kehän laidalta katsottuna hän antoi kuvan, että on suhteellisen tiukka arvioinneissaan. Jännitys tiivistyi ja sitten olikin enismmäisen stabin eli meidän Beilan vuoro. Ja hienostihan tyttö jälleen pärjäsi saade KP:n ja ollen ROP-pentu. Hienoja uutisia taas kerrottavaksi Beilan kasvattajalle Marjolle Hollantiin.

Sitten menivät kehään ensin JUN urokset ja Jaki sai EH ja JUK1. Urosten AVO luokassa sijoitukset olivat seuraavat: Ville ERI AVO1 PU1 ROP SERT CASIB, Baako H, Coda H.
Seuraavana tietysti oli vuorossa JUN nartut ja tässä sijoitukset: Juju JUN ERI1 PN3 Vara-SERT, Linsa JUN ERI2 PN4, Ragna JUN EH 3. Narttujen AVO luokassa Mella AVO ERI1 PN1 CACIB, Olda AVO ERI2 PN2 SERT vara-CACIB, Siru EH3 ja Leya H. Lopuksi tietysti olivat vastakkain Ville ja Mella - Mella oli ROP ja Ville VSP.
Meillä oli myös kasvattajakehä ja siihen meivät Ville, Mella, Olda ja Siru. Kun koirat olivat rivissä tuomari halusi kasvattajan paikalle kysyen kuinka monesta pentueesta koirat ovat. Kun tuomari kuuli vastauksen että neljästä hän sanoi että Okei katsoen vielä koiria tarkasti. Lisäksi hän pyysi minua tulemaan keskustelemaan hänen kanssaan arvioinnin ja kehien loputtua. Hiukan ihmetytty moinen koska harvoin tuomarit sanovat mitään muuta kuin arvioinnin ja sekin yleensä kirjallisena. Saimme ROP kasvattajan - mikä tuntui hienolta tältä tuomarilta. Muutenkin olimme todella positiivisesti yllättyneitä hänen stabien arviointiin.

Kehän loputtua menin tuomarin luokse ja hän kehui kovasti mm. kasvattajaryhmässä olleita koiria. Hän sanoi, että piti paljon koiriemme silmien, korvien ja pään muodosta sekä siitä että kaikki liikkuivat hienosti. Ainoa negatiivinen asia oli tietysti hännät, kun se häntä ei saisi stabeilla nousta liian korkealle ja meillä on valitettavasti niitä iloisen hännän omaavia koiria. Mutta tuo ongelma ei ole pelkästään meillä Suomessa vaan joka puolella missä stabeja on ja se on erittäin vaikea saada jalostuksella pois, vaikka tuomarit siitä aina huomauttavatkin.
Hän onnitteli vielä minua ja hän tuntui kiinnostuneelta rodustamme. Ann Carlström kommentoi vilä, että oli ollut muutamia vuosia sitten Suomessa arovostelemassa stabeja eikä ollut silloin pitänyt Suomalaisista stabeista. Mutta nyt on taso noussut ja koirat hienoja lisäten, että Suomessa stabit ovat paremman näköisiä kuin Ruotsissa, HEIJAA Suomi ja me!!
Lisäksi Ann Calström kertoi, että on mukana Ruotsin stabyhounyhdistyksen kanssa tekemässä stabeista ns rotukuvausta. Hän näytti minulle keskeneräistä opusta jossa oli paljon kuvia stabeista ja arviointia esim korvan, pään yms muodosta. He ovat todella tehneet hienoa työtä ja Ann Calström kertoi, että sitä on mahdollisuutta saada tilattua kun se on valmis. Pitää pitää mielessä ja ehdottomasti hankkia sellainen. Se tuntui todella hienolta ajatukselta ja auttaa monia mm. arvioimaan rotumääritelmää kuvien avulla.
Kyllä on todella hienoa saada hyvää palautetta kasvatustyöstä ja kommentteja rodustamme. Nyt tuntuu siltä, että olemme oikeilla linjoilla ja olemme osanneet tehdä oikeita valintoja kasvatustyössä - tämä kyllä kruunasi tämän vuoden:-))

Sitten oli jäljellä Mellan sekä kasvattajaryhmän ryhmäkehään meno. Sekä Mella että kasvattajaryhmä eivät sijoittuneet siellä, mutta olihan taas neljä stabia hienosti edustettuna ryhmäkehissä.

PALJON ONNEA HAZEBAD´in KASVATEILLE: Mella, Ville, Olda Siru, Leya, Baako ja Coda sekä tietysti ONNEA myös muille mukana olleille stabeille hienoista tuloksista!

Kotimatkaan lähdimme viiden jälkeen ja kävimme porukalla matkalla syömässä ja vielä tietysti käyden läpi päivän tapahtumia, johon myös pieniä kommelluksia mahtui joten naurua ja pulinaa riitti!!
No, kahden viikon päästä on sitten Helsingissä Suomen Voittaja sekä Pohjoismaiden Voittaja 2009 näyttelyt, eli laakereilla ei päästä vielä lepäämään ja joulua odottelemaan. Eli uudet haasteet silloin edessä......tapaamisiin jälleen ihanat ja rakkaat stabyhoun ystävät!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti