sunnuntai 22. marraskuuta 2009

JYVÄSKYLÄN NÄYTTELY 22.11.

Lähdin Iinan sekä koirien Beila, Luna ja Lunan pentu Nella (Hazebad Dianthus Neyla) sekä Vilja kanssa ajamaan sunnuntai aamuna kohti Jyväskylää. Matka sujui muuten hyvin, mutta autossa ilmeni pieni ongelma, joka ei sitten loppujen lopuksi kovin paljoa haitannut ajamista. Hyvinkäältä tuli veljeni perhe sekä Jenni. Onneksi oli miesväkeä matkassa ja näin auton vika saatiin hetkellisesti korjattua:-)
Olimme tarkoituksella hyvissä ajoin Paviljonki hallissa, koska Nellalle tämä oli ensimmäinen näyttely ja Beilalle toinen joten pikkuneideillä ei paljoa kokemusta suurista näyttelyistä ole. Molemmat olivat tosi reippaita ja Nellakin kuin kotonaan, ei sen kummemmin ihmetellyt melua ja hälinää.
Siinä sitten odottelimme kehän alkua. Tuomarina stabeilla ja bracoilla oli Harri Lehkonen - tuomarina tiukka ja mielestäni tuntee myös meidän rotumme hyvin. Siitä syystä jännitimme kaikki edessä olevia arvosteluja koiriemme kohdalla.

Ensimmäisenä kehään meni Beila penturyhmässä. Beila liikkui hyvin ja malttoi seistäkin kohtuullisesti. Ja niinhän sitten iloksemme Beilalle rapsahti KP sekä ROP.



Beilan arvostelu: Vielä kesken kehityksen, iloisesti esiintyvä. Oikean muotoinen pää. Melko kapea rintakehä jonka tulee levitä. Hyvin kulmautuneet raajat. Oikea turkin laatu. Terveet liikkeet.


Sitten oli vuorossa junioireissa Nella. Nella liikkui myös hyvin, mutta tarvitsee tietysti hieman kehätottumusta lisää. Hazebad Dianthus Neyla "Nella" EH




Nellan arvostelu: Vielä kesken kehityksen oleva, reippaasti esiintyvä.Oikean muotoinen pää.Tasapainoiset kulmaukset.Oikean muotoinen rintakehä, ikäiseksi hyvä runko. Hyvälaatuinen turkki. Vielä pentumaiset liikkeet. Lupaava. Tarvii aikaa.


Kolmantena stabeistamme oli sitten Nellan emä Luna. Luna on tällä hetkellä nakustabi, eli siis tosi karvaton mutta Lunakin sai hyvän arvostelun ja EH:n.

Vielä viimeisenä koiristamme kehässä oli bracco tyttö Vilja joka esiintyy jo hienosti. Viljakin sai hyvän asvostelun ja olimme iloisia kun tuomarisetä ei ollutkaan niin pelottava tällä kertaa. Vilja sai EH:n.




PALJON ONNEA Nellalle, Lunalle ja Viljalle sekä mukana olleille kiitos mukavasta seurasta. Kiitos avusta Julia ja Joona koirien hoidosta näyttelyssä!!!
Päivä oli todella mukava ja antoisa. Viikon päästä lauantaina on Beilalla ja Viljalla sekä joukolla Hazebadin jälkeläisillä näyttely Turussa!

2 kommenttia: