torstai 12. marraskuuta 2009

Neelan astutus eli siemennys

Maanantaina Neelasta otettiin ensimmäinen progesteroni testi ja tiistaina toinen. Epäilin jo vähän etukäteen, että nyt ollaan jo "pitkällä" juoksussa ja niinhän eläinlääkärikin sanoi. Siemennyspäviä sovittiin sitten torstaiksi. Tiistaina lähetin Bo:n omistajalle Lauralle viestiä, että keskiviikkona heidän olisi mentävä klinikalle Bo:n kanssa sperman keräykseen. Näin tapahtui ja sperma lähti iltakoneella Suomeen ja se oli perillä Helsingissä puolen yön aikaan. Yöllä oli puhelimeeni myös tullut tekstiviesti rahdista, että sperma on tullut ja noudettavissa:-)

Aamupäivällä pakkasimme itsemme ja Neelan autoon ja matka kohti lentokentää alkoi. Jännitystä oli ilmassa, vaikka tiesinkin että sperma on turvallisesti rahdissa, mutta se minkälaatuista sperma on on aina arvoitus. Puolen päivän aikaan olimme rahdissa ja saimme kallisarvoisen paketimme. Hienoa, tähän asti kaikki oli sujunut suhteellisen hyvin, mitä nyt pieniä jännitysmomentteja sattuu matkan varrella.

Olimme sopineet eläinlääkärin kanssa, että menisimme siemennykseen Mäntsälään klo 14.00. Kuitenkin aina kun paketti on kädessä rahdista soitan vielä eläinlääkäriin, että kaikki tähän asti kunnossa. Eihän sitä koskan tiedä, mitä kuljetuksen aikana tapahtuu. Soitto siis Mäntsälään ja saimmekin kuulla, että aikamme olikin siirretty klo 16.30.

Aikaa kun oli, niin päätimme mennä katsomaan Espooseen Liliä ja Sirua. Soitin Minnalle ja onneksi meidän yllätysvierailu sopi hänelle. Voi sentään kun nämä pentukoirat kasvavat niin nopeasti. Lili näyttää jo varsin isolta tytöltä ja kohta on pikkupentumaisuus tiessään. Sirulla ja Neelalla oli molemmilla juoksut ja niillä oli ihan omat jutut meneillään ja tietysti Lili touhusi siinä mukana. Sain myös osaksi oikein kunnon halauksia, joita Lilikin harrastaa. Vähän saman lailla kuin meidän Neela, tassut olkapäille ja silleen.Lisää kuvia Lilistä ja Sirusta

Espoosta ajeltiin sitten Hyvinkäälle hakemaan Vilja hoitoon ja sitten kohti Mäntsälän eläinlääkäriasemaa. Luovutin pakettimme eläinlääkäri Merja Dahlblomille ja sitten vaan odottamaan sperman lämpenemistä. Odotteluaikana täytettiin asiaankuluvat paperit. Sperman mukana tulee olla lähettävän eläinlääkärin lausunto mm sperman laadusta sekä uroksen ja omistajan tiedot. Koiran tiedoksi oli vain laitettu heitomerkeillä "Bo" eli kutusmanimi, ei sirunumeroa tms. Vähän siellä ihmettelimme, kun täällä Suomen päässä ollaan aina kaikista papereista niin tarkkoja ja että on täytetty oikein. Toivottavasti kelpaa kennelliittoon. Merjalla oli ollut kaksi siemennettävää juuri ennen Neelaa ja hän sanoi, etä ne olivat olleet aika hankalia. Epäili, josko kolmaskin olisi samanlainen. Vähän ehdin jo harmitella toimenpiteen aikana kun jäi takki päälle, että taitaa tulla hiki, mutta loppujen lopuksi siemennys tapahtui tosi nopeasti. Neela malttoi seistä rauhallisesti paikallaan, vaikka varmaan tuo toimenpide ei mitenkään kovin mukavan tuntuinen ole kun pitkä skooppi viedään kohtuun asti. Eli tämä oli kohtuun siementäminen tuorespermalla. Neelan lähtöpaino on 20 kg.

Nyt jäämme sitten odottamaan miten asiat tästä edistyvät ja toivottavasti saamme iloisen stabipentulauman vähäksi aikaa luoksemme.

Neelan siemennys

2 kommenttia:

  1. Olipa kiva, kun ehditte käymään! Pennut kasvaa kieltämättä hurjaa kyytiä.
    Nyt pidetään peukut pystyssä Neelalle ja toivotaan, että kaikki menee kuten pitääkin :)

    VastaaPoista
  2. Onpa komea isukki. Toivottavasti kaikki "meni putkeen". Jäädään nyt jännityksellä odottelemaan miten pullat on uunissa.

    VastaaPoista