torstai 24. lokakuuta 2013

KOIRIA JA KISSOJA!

Musca ja Suri
Aina välillä meiltä kysytään kuinka stabit tulevat toimeen toisten eläinten kanssa. Meillä on stabilauman lisäksi kaksi kissaa. Toinen on kolmevuotias Grappa kissa jossa on norjalaista metsäkissaa ja maatiaista. Musca on vasta 9 kk ikäinen, jonka emä on siamilainen ja isä javaneesi. Ennen Muscaa meillä oli kiharakarvainen Frodo, mutta valitettavasti Frodo katosi noin vuoden ikäisenä. 


Grappa saapuneena uuteen kotiinsa
Aikaisemmin ei koirillamme juuri ollut kontakteja kissoihin muuten kuin joskus lenkillä ja silloin ne kyllä herätti erinäisiä tuntemuksia. Kun Grappa tuli kotiimme pienenä pallerona meille oli tärkeää, että koirat antaisivat sen elää osana laumaa. Alkuun totutimme jokaisen koiran erikseen kissaan koska yleensä laumassa tyhmyys tiivistyy. Näin pääsimme siihen, että ne eivät laumassa ala jahtaamaan pientä kissanpentua. Vaikka tosin kyllä se kissanpentu osaa puolustaa itseään ja silloin koira väistyy. 

Nykyään Grappa omanarvon tuntoisena kissana kulkee sisällä ja ulkona vapaasti ja hoitaen hyvin hommansa hiirikissana. 


Grappa on itsenäinen ja itsekseen viihtyvä kissa, se on kastroitu uroskissa. Frodo oli myös kastroitu uroskissa. Grappa ei kovin paljoa välittänyt Frodosta ja molemmat kulkivat omia polkujaan. Frodo oli enemmän kotona viihtyvä ja haki ihmisen huomiota ja hyvänä pitoa. Se kuljeskeli lähinnä pihapiirissä, joten sen katoaminen tuli meille toisaalta yllätyksenä. Mutta kun kissan antaa vapaana kulkea tämä on vain yksi tosiasia että näin voi mahdollisesti käydä. Kun Frodo sitten hävisi, ajattelin että Grappa saa jäädä ainoaksi kissaksemme. Mutta kun muistelin kotona ja sylissä viihtyvää kissaamme ajattelin että koitetaan vielä ja näin Musca tuli meille. 


Narttukissa Musca

Uusi tulokas herättää mielenkiintoa

Huolenpitoa ja läheisyyttä

Ja tosiaan vaikka Musca nykyään on halutessaan myös ulkona, niin se on myös hyvin ihmisläheinen ja kulkee perässäni sisällä. Jos menen yläkertaan niin Musca on myös äkkiä siellä. Ja kun menen takaisin alas, se tulee mukana. Lapsenlapset leikkivät mielellään Muscan kanssa, sitä kannetaan, työnnetään laatikossa ja leikitetään. Grappa on myös suhtautunut Muscaan eri lailla kuin Frodoon. Ne makoilevat yhdessä, nuolevat toisiaan ja leikkivät. Syynä on varmaan se, että Musca on narttukissa. 
Vaikka Muscan kasvatuskodissa ei ollut koiria lainkaan se on sopeutunut hyvin laumaamme ja toivomme että saamme pitää molemmat kissakaverit luonamme pitkään. 

Neela, Suri ja Musca

Näin Musca hallitsee koirien palloleikkejä

Kaverukset

Läheisyyttä
2 kommenttia:

  1. Ihana kertomus!! Grappa on ollut tosi söpö pienenä ja upea nyt aikuisena. Hauska miten Suri ja Musca ovat niin kaveruksia. Toivottavasti meilläkin on vielä joskus kissa..

    VastaaPoista
  2. Olen aivan hämmästynyt kun olen luullut olevani vain ns koiraihminen, mutta aika valloittavia otuksia nuo kissat ovat. Elina ei muuta kun toiveet toteutumaan :)

    VastaaPoista