maanantai 26. marraskuuta 2012

PENNUT SYNTYNEET


Beilan synnytys käynnistyi torstain ja perjantain välisenä yönä. Torstaina illalla synnytys alkoi noin ko 22 aikaan perjantain puolella klo 01.00 syntyi esimmäinen pentu. Sitä ennen Beilasta kyllä näki että synnytys on lähestymässä ja öitä valvottiin ja päivisin torkuttiin. Synnytys oli varsin pitkä ja raskas Beilalle, koska kaiken kaikkiaan se kesti noin 27 tuntia. Pennut syntyivät 1- 2 tunnin välein ja ponnistusaika oli erittäin pitkä. Kun pentuja oli 9 maailamssa Beila väsähti tyystin ja vaan nukkui. Tunsimme, että mahassa on vielä pentuja. Vähän kauhisteltiin asiaa eikä toisaalta meinattu uskoa kun oli jo niin monta pentua maailmaan saattanut. Olin tässä vaiheessa yhtehydessä eläinlääkäriimme ja hain sieltä apuja jos Beila totaalisesti väsähtää eikä jaksaisi enää synnyttää. Mutta kuitenkin unien jälkeen alkoi uusi urakka uusin voimin ja niin loput neljä pentua saatiin synnytettyä.Vaikka olin uumoillut että tavallista isompi pentue saattaa ollaa kyseessä Beilan mahtavan mahan takia.  Oli se toki iso yllätys, kun kaiken kaikkiaan pentuja syntyi 13. Näistä kaksi oli enkelipentua ja nyt täällä pentulaatikossa tuhisee 11 pikku stabia. Lisäksi täytyy mainita, että pentujen painot olivat 360-440 g, joten erittäin hyvän kokoisia näinkin isossa pentueessa. Beila hoitaa nyt pentujaan antaumuksella ja on erittäin hyvä emo pennuilleen. 

Nyt 3 päivän ikäisenä on painoa tullut lisää ja pennut alkavat pikku hiljaa pulskistumaan. Välillä käy kyllä aika moinen kuhina kun Beila herättää kaikki pennut syömään. Selväähän se on, että samaa aikaan ei kaikki mahdu nisille. Mutta siinä on sitten vaan toisten odotettava vuoroaan. Toisinaan menee ihan luonnostaa, että vain osa pennuista herää syömään ja osaa jatkaa uniaa syöden sitten hetken päästä.


Pentu 1, UROS


Pentu 2,  NARTTU


Pentu 3, NARTTU


Pentu 4, NARTTU


Pentu 5, UROS


Pentu 6, NARTTU


Pentu 7, NARTTU

Pentu 8, UROS

Pentu 9, UROS


Pentu 10, NARTTU


Pentu 11, NARTTU
Muutamia pentuja on vielä vapaana ja niitä voi tiedustella puh 044-5048966/Anne
Sekä emä Beila että isä Camu ovat vWD tyyppi 1 testattuja ja heidän molemnpien status on  vapaa, joten myös kaikki pentueen pennut ovat vapaita.

7 kommenttia:

 1. Onnea Beilalle komeasta pentueesta!

  t. Aila


  VastaaPoista
 2. Onnee mahottoman isosta pesueesta...Joko mamma on toipunut hyvin raskaasta hommasta?
  T Minna

  VastaaPoista
 3. Kylläpäs tuli kerralla pentuja, onnea oikein roppakaupalla! Sekä äitikoiralle että omistajille :-D

  VastaaPoista
 4. Edelliset onnittelut lähetti Annikki......
  Ps. julkaisun varmennus on erittäin hankala jollei suorastaan toivoton. Olisi jääneet nämäkin onnittelut laittamati mut oli Ilari paikalla "suomentamassa"

  VastaaPoista
 5. Kiitos Minna Onnitteluista, mamma hoitaa hyvin hommansa :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos Annikki onnitteluista, aika iso yllätys oli kaikille :D

  VastaaPoista