torstai 1. marraskuuta 2012

ENSIMMÄISET RUSKEAVALKOISET STABYHOUN PENNUNT OVAT SYNTYNEET SUOMESSA!

Kyllä asiat voivat yllättää meidät aina välillä oikein kunnolla. Kaikkien suureksi hämmästykseksi ja ihmetyksesksi "Siru" Hazebad Lollypop Beau synnytti sunnuntaina 28.10. toisen pentueensa ja kuinka ollakkaan kaksi pentueen narttua ovat ruskeavalkoisia. Yhteensä pentuja on kaikenkaikkiaan kahdeksan.


Siru astutettiin Hollantilaisella uroksella ja muutamia viikkoja ennen Sirun synnytystä kuulimme kyllä Hollannista uuteisen, että Boican ensimmäiseen pentueeseen oli synytynyt myös ruskeavalkoisia pentuja. Tämä oli siellä myös Boican kasvattajalle ja nartun omistajalle yllätys. Kyllähän me vähän vitsailtiin Minnan kanssa, että mitäs jos Sirukin, mutta emme siihen uskoneet.

Mutta näin siinä sitten kävi :D  Olin Sirun synnytyksessä mukana ja ensimmäisenä syntyi ruskeavalkoinen tyttö. Pikkaisen ihmettelin pennun "haaleaa" väriä. Kun sitten katsoin pennun kuonoa oli pakko todeta, että nyt todella on syntynyt ruskeavalkoinen pentu, koska sillä on tosissaan ruskea kirsu.
Nyt olen sitten tutkinut Sirun sukutaulua ja niinhän se on, että Sirun emän Fiian isän puolelta tulee tuo ruskeavalkoinen väri. Samoin pentujen isä Boica kantaa siis ruskeaa geeniä.

Lisäksi on todettava että Sirun sisarukset ja myös Fiian ensimmäisen pentueen jälkeläiset ilmeisesti kantavat ruskeaa geeniä.

PALJON ONNEA MILOMISS KENNELILLE TÄSTÄ HIENOSTA JA HIEMAN ERILAISESTA PENTUEESTA!

Lisää pentueesta kennel Milomiss


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti