torstai 7. toukokuuta 2015

KUULUMISIA!

Vielä palaan Bamin astutukseen, koska kaikkia ei tehtykään niin kuin normaalisti. Kyseessähän on pakastespermalla siemennys ja lisäksi tehtiin kaksoisastutus. Eli kahden uroksen spermat laitettiin peräjälkeen Bamin kohtuun. Urokset olivat Hollantilaiset Sir Tievo v.d. Eenhoornleijn sekä Warbere Jari v.d. Eenhoornleijn. 

Stabeille ei ole aikaisemmin tehty kaksoisastutusta ja pitihän minun sekin vielä kokeilla. Rahallisesti kun ajatellaan, niin jo pakastespermalla siemennys on kallista puuhaa ja tietysti nyt kun käytin kahta urosta olivat kustannukset tietysti tuplat määrätyin osin. 

Ensin tietysti jännitettiin onko Bami kantava. Sitten kun pennut olivat syntyneet, mietittiin onkohan pentueessa molempien urosten jälkeläisiä. DNA testi polveutumisen varmistamiseksi pystyttiin ottamaan vasta kun pennut olivat neljän viikon ikäisiä, samalla ne sirutettiin. Eläinlääkärin terveystarkastuksessa kävimme erikseen kuuden viikon ikäisenä. 

Sitten alkoikin DNA tulosten odottaminen, laboratorio ilmoitti että tuloset tulevat 1-2 viikon sisällä, mutta toisin kävi. Loppujen lopuksi kun tulokset tulivat kolmen viikon päästä, sieltä puuttui yhden pennun tulos. Sen perään sitten soiteltiin laboriatorioon pariinkin otteeseen ja sähköposteja lähetettiin. No lopulta sekin saatiin.

Tuloksena oli, että pentueessa on Sir Tievon jälkeläisiä 4 ja Warbere Jarin 1. Pentujen rekisterikirjaan tulee kirjan joka tarkoittaa että polveutuminen on määritelty. 

Miksi kerron tästä vasta nyt? Minusta riippumattomista syistä en voinut puhua asiasta aikaisemmin. Toki kaikilla pentuvaraajilla oli asia tiedossa jo varattaessa, että ei ole ihan varma kumman uroksen jälkeläisen tulevat saamaan, jos jälkeläisiä on molemmilta uroksilta.

Pentue on nimetty Hobbittien Reppuli suvun päämiesten mukaan

1. Pentu - Hazebad Hillock Balbo 
2. Pentu - Hazebad Hillock Mungo
3. Pentu - Hazebad Hillock Ponto
4. Pentu - Hazebad Hillock Bungo
5. Pentu - Hazebad Hillock Bilbo


Balbo "Luka"

Mungo "Teppo"

Ponto "Roni"

Bungo "Dino"

Bilbo "Nero"Nyt on kolme pentua jo lähteneet uusiin koteihin. Pentu Ponto "Roni" meni emänsä Bamin mukaan. Lauantaina lähtee Dino ja sitten ensi viikolla Luka. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti