sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

ONNEA, KENNELIMME ENSIMMÄINEN PENTUE 12 V.

Nyt oli pakko muistella tuota 12 vuoden takaista aikaa, miten kaikki on siitä muuttunut. Onneksi silloin oli jo mahdollisuus käyttää nettiä, joten aloin hyvissä ajoin tutkimaan mahdollista urosta nartullemme Nordwart Belina "Nala". Ruotsissa oli kaksi urosta joista piti valita, ja valinta ei ollut kovinkaan helppoa. Suomessa ei tuohon aikaan ollut vielä montaakaan stabia. Päädyin sitten Duke Dumnore "Teddy" Hämromis`in kennelistä. Ruotsiin lähdin autolla, Tukholmasta noin 500 km päähän ja minut vastaanotti ihan mahtava pariskunta Margareta ja Peter Nunn. Sain olla heidän vieraanaan koko viikon jonka siellä olin että saatiin astutus tehtyä. Silloin en ottanut mitään progesterone testejä, vaan luotin omaan arvioon, joten jouduimme odottamaan 4 päivää ennekuin astutus sitten onnistui. Pidimme sitten yhden välipäivän ja vielä toinen astuminen ja kotimatka. Tähän päivään asti on ystävyytemme pysynyt Magganin ja Petern kanssa. Maggan on ollut suurena apuna kasvattaessani stabyhoun rotua, hän on aina yhtä avulias ja ihastuttava sekä koirat ovat hänelle ensimmäisellä sijalla sydämessään.

Kaikki oli uutta ja innostavaa ja hienoa. Tuleva synnytys ei sinänsä pelottanut koska olin pennuttanut jo aikaisemmin tollerinarttu Ronjan ja mm. hoitanut itse noin 14 vuotiaana mäyräkoirani synnytyksen. Sitä varten olin saanut ohjeita, että mene kysymään naapurin rouvaa avuksi jos jotain ongelmia tule, kyllä ne koirat osaa synnytyksen hoitaa itsekin. Vanhempani olivat silloin töissä joten mikäpäs siinä auttoi muuta kun hoitaa homma ohjeiden mukaan.

Nala synnytti 24.3.2001 yhden nartun ja viisi urosta joista Sani nartun jätin kenneliimme. Kaikista muista olen kuullut ja tiedän, että ovat elossa mutta Kasperista en ole kuullut vuosiin mitään. 

PALJON ONNEA

HAZEBAD SHADY FREDDY "BASTI", HAZEBAD SHINY FILOS "PLATON", HAZEBAD SPARKLY FLASH "SALAMA", HAZEBAD STARRY FALCO "SULO", HAZEBAD SILVERY FEBE "KASPER", HAZEBAD SUNNY FLORIS "SANI"


Hazebad Shady Freddy "Basti" (kuva Solja Väyrynen)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti