lauantai 4. lokakuuta 2014

EBBAN PENNUT SYNTYNEET!

Hazebad Flying Dutch Eliora "Ebba" & Bobby Jr Fan`t Molenaars Hiem "Reni" pennut syntyivät 30.9. aamuyöstä. Odotin Ebban synnyttävän vasta loppuviikosta, mutta pennut päättivätkin tulla maailmaan hieman aikasiemmin. 

Ebba synnytti kaiken kaikkiaan 10 pentua, mutta valitettavasti kaksi viimeisintä pentua syntyivät molemmat kuolleena! Pentue oli yllättävän iso, kun ultrassa näkyi neljä pentua varmasti ja eläinlääkäri sanoi että ainakin kuusi siellä on. Tosin hän kertoi, että toista sarvea ei näy kunnolla. Syntyneessä pentueessa oli kuusi narttua ja kaksi urosta. 


Synnytys meni ensikertalaiselta Ebbalta hyvin, eikä minkäänlaisia ongelmia ollut. Hieman se ihmetteli ensimmäistä pentua, että mikä se mahtaa olla. Ensimmäisen ja toisen pennun syntymän välillä oli 2 tuntia ja Ebba otti sen ajan rennosti odotellen. 

Valitettavasti kaikki ikävä ei ollut vielä ohitse, muutama päivä synnytyksen jälkeen yksi narttupentu alkoi voimaan huonosti. Käytin se eläinlääkärissä jossa sitä lääkittiin ja tilanne näytti illalla paremmalta. Mutta heti seuraavana päivänä jouduimme lähtemään uudestaan eläinlääkärin luokse. Ikävä oli kuulla, että pennun auttamiseksi ei voitu enempää tehdä, joten näin lauma väheni yhdellä pennulla. 

Vaikka päivä oli ikävä ja raskas, niin iloa tietysti tuotti pennut joita Ebba kotona hoivaili hellästi. Ja iloa tuotti se, että kaikilla pennuilla on alkanut paino nousemaan hyvin. Pennut ovat erittäin liikkuvaisia pieniä palleroita stabinalkuja.Kaikki pennut varattuna!


2 kommenttia:

  1. Suloisia :). Kauon omaa stabyhoun pentua joutuu yleensä odottaa?

    VastaaPoista
  2. Välillä joutuu odottamaan pidemmän aikaa, joskus vois saada nopeastikkin. Meilläkin tästä pentueesta yllättäen vapautui 7 viikon ikäinen pentu, joten siinä ostaja sai aika nopesati :) Riippuu niin monesta tekijästä. Ehkä keskimäärin voisi sanoa odotusajan olevan Suomessa noin 1/2 vuotta.

    VastaaPoista